Tárhely

tárhely, webtárhely, tárhely szolgáltatás

Mi az a tárhely?

A honlapkészítés egyik szükséges lépése, lehetetlen tárhely nélkül megfelelő megjelenést elérni az interneten. Valahogy Úgy kell elképzelnünk, hogy azokat a dokumentumokat, képeket, grafikákat, amelyek honlapunkat alkotják, valahol táolni kell. Ezek helyet foglalnak egy szerveren, amit úgy alakít ki a szolgáltató, hogy van saját tárhelyünk, ahova feltölthetjük anyagainkat.


A tárhelyeket megválthatjuk különböző csomagokban is, ahol meg van határozva, hogy mekkor helyet kapunk a szolgáltató szerverein. Megválaszthatjuk a méretet, és az operációs rendszert is. Persze az átlag felhasználó, az átlag megrendelő nem mindig tud megfelelő döntést hozni ezekben a kérdésekben, ezért nagyon fontos, hogy a honlap készítője, vagy a szolgáltató segítsen kiválasztani a tökéletes tárhelyet.


Milyen a számunkra legmegfelelőbb tárhely?


Akkor "járunk" a legjobban, ha személyre szabott szolgáltatást kapunk. Elvégre miért kellene öt e-mail címet használnunk, ha csak kettőre van szükségünk? Az egyéni tárhely kialakítása csak akkor lehetséges, ha olyan céget választunk, aki teljeskörű szolgáltatást nyújt, és ezért ismeri igényeinket, messzemenőkig figyelembe is veszi azokat.

A tárhely csomagokról érthetően beszélünk!


1., Kezdő tárhely

Mindig szem előtt kell tartani, hogy aki komolyan gondolja az internetes megjelenést, annak szüksége van bizonyos tárhelyszolgáltatások igénybevételére. A kezdő csomagok leginkább a bemutatkozó honlapok helyigényét elégítik ki, azok közül is az egyszerűbbekét. Mivel a feltöltött tartalmak nem, vagy csak ritkán változnak, a honap elkészítése közben már jól látható, hogy mekkora a helyigény. Ez fontos, hiszen ha valakinek kevés ideje van ezzel foglalkozni, akkor célszerű a tárhelyet is úgy beállítani, hogy ne legyen később gond. Természetesen előre meghatározott számú e-mail fiók is jár a tárhelyhez, bár ebben rugalmasak szoktak lenni a szolgáltatók, és nem okoz nekik problémát ha valakinek 1-2 fiókkal többre van szüksége.


Tipp: Normális, ha az átlagember érezhetően nem ért ezekhez a beállításokhoz, nem tudja felmérni a saját igényét, ezért mindenképpen vegyük figyelembe a szolgáltató, vagy a honlapkészítő tanácsait. A tárhely egy rejtett része a folyamatnak, de éppoly fontos, mint a látványos részei.


2., Haladó tárhely

Összetettebb statikus honlapok, és leginkább a dinamikus oldalak helyigényét szolgálja, függően azok adatmennyiségétől, és a feltöltött dokumentumok mennyiségétől. ímindenképpen célszerű elkerülni azt a hibát, hogy megkeressük azt a tárhelycsomagot, amibe még éppen "beleférünk". Dinamikus honlapok honlapok esetében ennek komoly következményei lehetnek, hiszen az elfoglalt hely naponta változik. Ez az oldal alapvető tulajdonságából következik, minden nap kerül rá friss hír, bejegyzés, kép vagy bármilyen dokumentum, ami megnöveli a helyigényt. Ezt figyelembe kell venni, és fel kell rá készülni. A haladó tárhely csomag egy olyan köztes megoldás, ami egy átlagos igényű, gyakori frissítésekkel rendelkező honlapnak elegendő.


Tipp: A biztonság kedvéért célszerű nagyobb tárhelyet választani, rengeteg befektetett munka mellett ez ne tartozzon a napi gondok közé, legyen elég évente megvzsgálni a kihasználtságot.


3., Profi tárhely

A legnagyobb tárhely csomag rendkívül hasznos portálok, webáruházak helyigényének kielégítéséhez. A megfelelő helyigény felmérése esetén egy komolyabb projektnél nem is jöhet más számításba, hacsak nincsenek egyedi kérések. A tárhely méreteket szakemberek alakították ki az átlagfelhasználás alapján úgy, hogy az tökéletesen megfeleljen minden elvárásnak. Egy webáruház esetében különösen fontos, hogy tárhely teljesen észerevétlenül szolgálja ki az ügyfelelt, hiszen itt egy kimaradás komoly anyagi veszteséget is okozhat. Megrendelések elveszítése a tárhely miatt nem vall profizmusra, ami viszont elengedhetetlen ebben az iparágban.


Tipp: Mindig hallgassunk a szakemberre, ha ő tárhely bővítést javasol.

 
Lépjen kapcsolatba velünk

Név:

E-mail cím:

Telefon:

Üzenet:

Ellenőrző kód:

Ellenőrző kód

 
Bejelentkezés
Szavazás

Tudja mi az a tárhely?

valami .hu féleség
ahol az internetet tárolják
a domain név másik neve
ahol a honlap tartalma található

Eredmény

valami .hu féleség5 / 20.8%
ahol az internetet tárolják2 / 8.3%
a domain név másik neve0 / 0.0%
ahol a honlap tartalma található17 / 70.8%

Összesen: 24 szavazat

 
 
 

tárhely, tárhely szolgáltatás, webtárhely © blueportal.hu

xhtml xhtml