Domain név regisztráció

domain név regisztráció


Kicsit meg szoktak az emberek feledkezni erről a fontos momentumról, pedig ez hiba volna. Ha honlapunkat egy műalkotásnak tekintjük, akkor a domain a mű címe. Cím nélkül nem tudunk mit kezdeni egy alkotással sem. Amit kiválasztunk része lesz e-mail címünknek, valószínűleg rákerül a névjegykártyánkra is, ezért fontos a jól megválasztott domain név.

Mi is az a domain név valójában, és hogyan "működik"?
A domain név egy bejegyzés a szerverekben, ami egy adott tartalomra mutat, tehát például az elkészített honlapunkat ha felmásoljuk egy tárhelyre, akkor utána a domain nvé ide fog mutatni, és így megtalálhatóak leszünk a kiválasztott név alatt az interneten.
Nem muszály ott regisztrálnunk domain nevet, ahol később a honlapunk is működni fog, mert bármilyen címre át tudják írányítani a regisztráció után.
Ki tudjuk választani a legolcsóbban regisztráló szervezetet, és megrendelhetjük egy teljesen másik szolgáltatónál a tárhely, ahol már nem biztos, hogy jobb ha olcsót választunk!

Mi az DNS, és hogyan működik?
A DNS-re csak pár mondat erejáig szeretnék kitérni, ami egy laikus számára fontos lehet, mert amugy oldalakat lehetne írni a működéséről.
A DNS azaz Domain Name System azaz "körzeti névkezelő rendszer". Miért fontos ez a rendszer, mire szolgál? A DNS ek az internetet használó közönség számára megmondják, hogy egy adott domain névhez milyen címen tudjuk elérni a tartalmat, azaz melyik szerveren tatláljuk a hozzá tartozó honlapot. a DNS-ek irányítják a látogatókat a megfelelő helyre.

Minden domain névhez kettő DNS szervert kell biztosítanunk, mégpedig azért, hogy ha az egyik meghibásodik, akkor ne fordulhasson elő, hogy egy név nem mutat "sehova", ilyen esetekben a másodlagos (secondary) DNS szerver végzi az irányítás feladatát.


TIPP: Járjunk utána, hogy melyik regisztrátor szervezetet érdemes választanunk, mert a szolgáltatás minőségei között hatalmas különbségek vannak.


Válasszunk megfelelő domain nevet magunknak

TIPP: Lehetőleg beszédes domain nevet válasszunk magunknak, ami hosszabb mint 5 karakter, de rövidebb mint 10 karakter.

 
 
Domain megrendelés
 
Domain név ellenőrző oldal


 
Lépjen kapcsolatba velünk

Név:

E-mail cím:

Telefon:

Üzenet:

Ellenőrző kód:

Ellenőrző kód

 
Bejelentkezés
Szavazás

Ön szerint miért hasznos a saját domain név?

így könnyebben megtalálnak
egyszerűbb megjegyezni
marketing szempontokból kötelező
semmi haszna sincs

Eredmény

így könnyebben megtalálnak9 / 60.0%
egyszerűbb megjegyezni1 / 6.7%
marketing szempontokból kötelező4 / 26.7%
semmi haszna sincs1 / 6.7%

Összesen: 15 szavazat

 
 
 

Domain regisztráció, domain név regisztráció, domain név © blueportal.hu

xhtml xhtml