Backlink elemzés

backlink elemzés a linkstratégia alapja

Minden kereső (pl.: Bing, Google) egy összetett rendszer alapján dönti el, hogy melyik honlapok szerepelhetnek a találati listájuk élén. Ehhez az egyik legfontosabb szempont, hogy mennyire népszerű az oldalunk más internetes honlapok szerint, azaz hányan jelöltek meg minket mint ajánlott honlapot egy link segítségével a saját honlapjukon.

 

Gondoljunk csak bele mennyire hasonlít ez a rendszer a mindennapi élethez. Minél többen ismernek egy asztalost annál többen fogják tudni ajánlani azoknak akik asztalost keresnek. Ezt a mindennapi éltben kialakult rendszert alkalmazzák most már az interneten is a keresők a honlapok ismertségének értékelésére.

 

Arra, hogy más honlapokon elhelyezzék linkünk több módszer is létezik. Ezt most nem részletezném, mivel erről bővebben itt írtunk: linkcsere

 

Ebben a cikkben nem a linkek fontosságáról, hanem azok elemzéséről adunk tanácsokat.

 

Mielőtt ész nélkül elkezdjük minden linkgyűjtő oldalon (bővebben: linkgyűjtő oldalak) elhelyzetetni linkünk és minden más honlappal linket cserélünk elemezzük ki a kokurenciát! Nézzük meg, hogy az ő oldalaikra hol hivatkoznak, milyen linkkatalógusokból mutatnak linkek oldalaikra, hol helyzeték el honlapjuk linkjeit. Gondolom ebből rájöttek mi a következő lépés. Ha azzal is megvagyunk, akkor próbáljunk meg minél több olyan még eddig nem megkeresett honlapon elhelyeztetni egy oldalunkra mutató linket, aminek tartalma a mi honlapunk témájába vág. Tehát olyan honlapokról szerezzünk linkeket amik azzal foglalkoznak amivel mi. Gondoljunk csak bele: ha egy asztalos ajánl egy bútorasztalost, az sokkal relevánsabb mint ha egy olyan valaki ajánlaná aki csak azért látott asztalt mert azon ebédel.

 

Elemezzünk ki minden olyan honlapot ahol hasonló témával foglalkoznak amivel mi is foglalkozunk.

 
Honlapkészítés
 
Lépjen kapcsolatba velünk

Név:

E-mail cím:

Telefon:

Üzenet:

Ellenőrző kód:

Ellenőrző kód

 
Bejelentkezés
 
 
 

link elemzés, backlink elemzés © blueportal.hu

xhtml xhtml